Kompensoi päästösi vastuullisesti

Hiilinielurekisteri on ainoa suomalainen sertifioitu kompensaatiopalvelu. Kompensoi elämäsi, yritystoiminnan tai projektin aiheuttamia päästöjä ja tue hiilinielujen vastuullista kasvattamista suomalaisissa metsissä. Ilman sinun panostasi tätä ei tapahtuisi.

ISO 14064-2:2019 standardin mukainen sertifikaatti on puolueettoman kolmannen tahon myöntämä todiste siitä, että toimintamme lisää hiilinieluja ja hiilidioksidin sitomista ilmasta. Voit siis luottaa siihen, että metsä todella sitoo hiilidioksidia kompensaatiosi verran.

Tuemme lisähiilinielujen luomista, kasvattamista ja säilyttämistä hoidetuissa suomalaisissa talousmetsissä. Lisähiilinieluja luodaan tuhkalannoittamalla nuoria, ensiharvennettuja metsiä. Tuhkalannoitus lisää puiden kasvua 20–50 %. Tämä lisäkasvu on lisähiilinielu, joka sitoo ilman hiilidioksidia päästökompensaatiosi verran 15–20 vuodessa.

Voit kompensoida oman toimintasi, yrityksen toiminnan, projektin tai tuotteen valmistuksen aiheuttamia päästöjä, joita ei onnistu välttämään päästöjä vähentävillä toimilla.

Esimerkki 1.
Yhden henkilön vuosipäästöjen (10 000 kg) kompensaatio maksaa 450€ (sis. alv 24 %).

Esimerkki 2.
Yhden henkilö aiheuttaa liikenteessä ja matkustamisessa 3000 kg vuosipäästöt. 3000 kg: n kompensaatio maksaa 135 € (sis. alv 24 %)

 

Näin kompensaatio toimii

01.

Valitse haluamasi kompensaatiomäärä henkilömäärän tai CO2-määrän mukaan.

02.

Saat tietää kompensaation hinnan.

03.

Suorita maksu Paytraililla. Yrityksellä on mahdollisuus maksaa laskulla, mikäli kompensaation hinta on yli 1000 € (sis ALV 24 %).

Sertifikaatti

Saat tehdystä kompensaatiosta sertifikaatin. Siitä ilmenevät:

  • Kompensaation määrä.
  • Kompensaatiometsäsi sijainti.
  • ISO 14064-2:2019 -sertifikaatin tunnus.

Saat kompensaatiosta logon digitaaliseen ja painettuun viestintään.

Kompensoi päästöjäsi

Pysyvä, luotettava, läpinäkyvä


Metsä kompensoi tuhkalannoituksen aikaansaamalla lisäkasvulla päästönne 15–20 vuodessa. Metsänomistaja on sitoutunut säilyttämään metsän, eli siitä ei vähennetä puustoa ennen kuin sopimus on päättynyt. Teemme viiden vuoden välein kompensaatiometsien mittaukset, joilla varmistamme, että puut ovat olemassa ja että hiilinielut kasvavat. Myymme kompensaatiota vain sen verran kuin meillä on kompensaatiometsiä: mitätöimme credittejä sitä mukaa, kun niitä myydään. Hiilinielurekisteri on Suomen ainoa kompensaatiopalvelu, jolla on kansainvälinen ISO 14064-2:2019 sertifikaatti. Olemme myös osa Green Deal -sopimusta.

...
...

Merkittävä suomalaisille


Vaikka ilmaston kannalta ei ole väliä, missä maantieteellisesti hiilidioksidia sidotaan, täysin kotimaisen ja kotimaahan kohdistuvien kompensaatiotoimien kautta luomme hyvinvointia suomalaiseen yhteiskuntaan. Parannamme metsä- ja puutoimialan työllisyyttä. Ja edesautamme energiateollisuuden tavoitetta korvata kivihiili uusiutuvilla energianlähteillä.